Web Dizajn

Stotine miliona ljudi u celom svetu svakodnevno koriste Internet za komunikaciju, zabavu, istraživanje, učenje, posao, reklamiranje, trgovinu, bankarstvo... S obzirom da je Internet postao nezaobilazan u svakodnevici, biti on-line više nije luksuz već osnovna potreba bez koje se u XXI veku jednostavno ne može.

Mnogi pojedinci, preduzetnici, kao i mala i srednja preduzeća, omasovljenjem Interneta dobili su šansu da se takmiče sa velikim firmama.  Započnite već sad, sopstveni web razvoj i osvojite nova tržišta. Mi smo tu da Vam pomognemo i uradimo za vas web sajt, shodno vašim trenutnim potrebama i mogućnostima. Web prezentacija je prvi dokument za kojim će vaši potencijalni strani ili domaći klijenti posegnuti! To je vaša lična karta. Na taj način ste prisutni na Svetskoj Globalnoj Mreži (www) 24 sata dnevno tokom cele godine. Svizainteresovani: potencijalni kupci, korisnici ili poslovni partneri mogu komunicirati s vama bez obzira na radno vreme ili mesto s kojeg ostvaruju kontakt. I sve to može ostati zabeleženo: ko vas je posetio, ko je i šta tražio na Vašim stranicama, za koje je konkretne proizvode ili usluge poslao upit ili narudžbinu. Vaša web prezentacija neprekidno radi, dok se čestim ažuriranjem web sajta, vašim klijentima omogućava praćenje vašeg razvoja i rada.

Veb dizajn (eng. web design) predstavlja grafičko osmišljavanje ili dizajniranje internet stranice korišćenjem slika, tekstova, modula sa korisnim informacijama (vremenska prognoza, dnevne i ostale vesti, kursna lista …), reklamnih banera …

Web dizajn je dizajn statičkih i dinamičkih web stranica, izrada (pravljenje) sajtova (prezentacija) i web aplikacija, pri čemu se koriste HTML, CSS,  PHP, CMS. Web dizajn je u prisnoj korelaciji sa web razvojem, koji obuhvata konfiguraciju servera i baza,  pisanje web aplikacija i sigurnost (zaštitu) servera.

Web stranice sadrže informacije, zbog kojih je i postavljen sajt. Sajt komparativno možemo posmatrati kao knjigu, pri čemu svaka stranica knjige odgovara jednoj stranici sajta. Svakoj stranici sajta odgovara određeni URL. Sve stranice jednog sajta su međusobno povezane hiper linkovima i navigacionim menijima.

Web dizajn ukršta mnogo disciplina informacionih sistema, informacionih tehnologija i komunikacionih sistema. Web sajt je informacioni sistem, čije su komponente klasifikovane u front-end i back-end. Osnovni sadržaj (npr. izgled stranica, korisnički interfejs, grafika, tekst, audio, video) je poznat kao front-end. Back-end predstavlja source kodove, nevidljive skriptne funkcije i server-side komponente.

Mi Vam nudimo da od početne ideje do realizacije sajta dođete na najbrži i najlakši način. Ukoliko imate ideje za izgled sajta mi ćemo ih realizovati; ukoliko nemate ideju već samo želju i potrebu za sajtom mi ćemo Vam ponuditi:

 • Konsalting usluge u osmišljavanju i razradi ideja
 • Jedinstven dizajn u skladu sa Vašim potrebama
 • Obradu tekstova i slika
 • Izradu logoa
 • Izradu reklamnih banera
 • Izradu on-line prodavnice
 • Izradu sistema za rezervacije
 • Izradu kontakt forme
 • Postavljanje galerija
 • Optimizaciju prezentacije za alate za pretragu tzv. SEO (Search Engine Optimization)
 • Redizajn postojećih sajtova
 • Održavanje sajta

Kursna Lista

Trenutno na sajtu

Imamo 10 gostiju na mreži